Brammingborg Simmental drives af familien Hansen. Forældrene, Anna Marie og Poul, købte de første simmentaler i 1989 efter at have haft krydsningskvæg i nogle år. De var især tiltrukket af racens vækst, temperament og deres diversitet. Siden børnene, Kristian og Julie, blev født har de deltaget i pasning og udstilling af dyrene. Poul købte i slut 90erne en ko fra Østrig og har generelt gået meget efter den østrigske linje. Dette har givet vores besætning en masse mælk samt nemme kælvinger. Udover det østrigske spil i vores besætning, stammer de fleste af vores nuværende kreaturer fra koen Skovbo Malou ET efter Gorm PP som vi købte i slut 90erne. Hun blev købt som kvie pga. hendes gode temperament og udstråling. Vi sigter efter at avle så tæt på racens idealer som muligt. Det vil sige vores avlsmål er lange, dybe og håndterlige dyr. Det bedste er jo altid at få mest af det dyre kød. Besætningen består af 5-6 køer plus opdræt. I 2019 havde vi i alt omkring 15 dyr.

Hvert år udstiller vi til dyrskuerne i Aabenraa, Herning og Ribe. Førhen deltog vi også i det daværende Varde dyrskue, der dog blev lukket. Vi har opnået flere gode resultater gennem årene. Der kan blandt andet nævnes en 2. plads til par konkurrence til Landsskuet i 2002, bedste simmental tyr med tyren Linde Jeppe både i Herning og Ribe i 2018, Brammingborg Ole blev bedste simmental tyr 2019 i Aabenraa og Ribe osv. Vi har altid fundet det rigtig hyggeligt at deltage på dyrskuerne og opleve det gode sammenhold Dansk Simmental har.

De seneste par år er der blevet arbejdet på et generationskift, da Anna Marie og Poul gerne vil flytte til byen pga Pouls heldbred. Kristian overtog derfor driften af besætningen i januar 2020. Han er gået ind i Dansk Simmentals bestyrelse og deltager flittigt i diverse aktiviteter. Hans politik hedder sig at lette kælvninger er alpha-omega, da en mistet kalv i vores besætning kan betyde et mistet overskud. Han har også udvidet besætningen så vi i sommer 2020 er oppe på 20 dyr. Derudover har Poul altid haft foldtyr, hvor Kristian gerne vil inseminere. Han sigter efter at få flere homozygotisk-pollet simmentaler i fremtiden.

Alle der har lyst til at komme forbi til en snak og et kig er velkommen! Vores kontaktoplysninger er her: Kontakt

Translate »