Brammingborg Simmental: Nu med hjemmeside!

Brammingborg Simmental har de seneste par år arbejdet på at komme ud i verden via de sociale medier. Tiden er nu kommet til en hjemmeside, da Facebook ikke tillade salg af levende dyr, samt det giver en kæmpe mulighed for jer til at få en beskrivelse af hvert enkelte dyr vi har. Vi vil bruge den til salg af vores dyr, opdaterer nyheder, dele artikler osv. Vi vil opdatere siden løbende men for at modtage de fleste opdateringer er vores Facebook side Brammingborg Simmental mest relevant.

Vi håber i finder siden brugbare, selvom den pt. stadigvæk er under opbygning 🙂 

 

Brammingborg Simmental

Brammingborg Simmental drives af Familien Hansen. Forældrene, Anna Marie og Poul, fik de første simmentaler i 1989, hvor de faldt for racens vækst, temperament og ikke mindst de forskellige farve udfald. Siden børnene, Kristian og Julie, blev født har de været med i stalden og til diverse dyrskuer. I slut 90erne hentede Anna Marie og Poul en ko hjem fra Østrig. Generelt har de været meget glade for den østrigske linje af racen som i dag kan ses i vores besætning, da vi har nemme kælvinger og en rigtig høj mælkeydelse. Vi sigter efter at ramme racens avls idealer så meget som muligt. Det vil sige vi går efter lange og dybe dyr, samt at dyrene skal være håndterebare og rolige. Besætningen består i dag af 5-6 køer plus opdræt. I alt har vi 15-20 simmentaler.

Vi udstiller hvert år både i Aabenraa, Herning og Ribe. Her har vi opnået flere gode resultater. Man kan blandt andet nævne tyren Linde Jeppe som har vundet mange bånd, heriblandt ‘bedste simmentaler tyr 2018’ i Herning og Ribe. I 2019 vandt Brammingborg Ole titlen ‘bedste simmentaler tyr 2019’ i både Aabenraa og Ribe.

Siden starten af 2020 er Brammingborg Simmental blevet drevet af sønnen Kristian som har overtaget dyrene. Hans mål med dyrene er at skabe mere diversitet i besætningen og at sigte efter homozygotisk pollethed. Han deltager aktivt i bestyrelseslivet, da han sidder i bestyrelsen i Dansk Simmental.

Alle er velkommen til at kontakte os enten på

Facebooksiden: Brammingborgsimmental

Mail: Brammingborgsimmental@gmail.com

Telefon: +45 51163006

Translate »